Diep door het stof voor discriminerende mail

ARNHEM - De directeur van het Arnhemse electronicabedrijf Mike de Wilde gaat diep door het stof.

In een interview met Omroep Gelderland geeft hij aan dat de actie fout was en nooit had mogen gebeuren. Een medewerker van elektronicabedrijf heeft zich discriminerend uitgelaten richting een jongen uit Deventer die solliciteerde op een stagefunctie.'Ik wil aan iedereen alle excuses maken die zich daarvoor geroepen voelt. Ik heb ook contact gehad met de familie van de jongen en ook daar heb ik mijn excuses aangeboden'.

In het mailtje dat een werknemer van het bedrijf stuurde staat 'Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz'. Het mailtje was bestemd voor de eigenaar van het bedrijf, maar kwam uit bij de sollicitant zelf. Die haalde daarop verhaal bij de directeur.

Op Twitter en Facebook reageren bezoekers met woede. Volgens De Wilde komen de vreselijkste verwensingen binnen. De medewerker die de mail stuurde is op non-actief gezet.

Verklaring

Het bedrijf kwam in de loop van de woensdag met een verklaring:

Mike de Wilde Electronics biedt sollicitant excuses aan

Directeur Mike de Wilde betuigt, mede namens zijn werknemer, spijt voor de wijze waarop de sollicitant kennis heeft genomen van zijn afwijzing. Het bedrijf De Wilde Electronics heeft het beleid dat zij sollicitanten beoordeelt op competenties en niet op huidskleur.

De afwijzing van de betreffende sollicitant vond plaats vanwege een niet passende CV. Mike de Wilde Electronics begrijpt dat het bericht als kwetsend is ervaren en heeft daarom gisteren excuses aangeboden aan de sollicitant. Deze e-mail had nooit gestuurd mogen worden. De desbetreffende werknemer is thuis en betreurt de situatie.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: