'Sjieke' dievegge slaat weer toe

MAURIK - De door getuigen als 'dame' omschreven vrouw die medio oktober een 96-jarige bewoonster van een zorgcentrum in Oldebroek van haar gouden ketting beroofde, lijkt opnieuw te hebben toegeslagen.Een vrouw die precies voldoet aan het signalement, heeft vrijdag in zorgcentrum De Valentijn in Maurik de gouden armband van een 80-jarige bewoonster afgetroggeld.

De vrouw is door een medewerkster van het centrum 'voor 99,9 procent zeker' herkend.

De familie van de gedupeerde bejaarde is woedend. 'Dit moet stoppen. Mijn moeder is er kapot van en huilt de hele dag.'

Verdachte 'leek wel van de inspectie'

Volgens de dochter van de bestolen Maurikse, die maandag aangifte gaat doen, wekt de dievegge aanvankelijk totaal geen argwaan. Zo dook ze in het zorgcentrum in Maurik eerst op in de eetzaal op de begane grond. Toen ze daar werd aangesproken zij ze 'verkeerd' te zijn. Een medewerker van De Valentijn zei later tegen de dochter van het slachtoffer dat ze dacht dat de vrouw 'van de inspectie' was.

Even later trof de dievegge haar 80-jarige slachtoffer die in een rolstoel voor de deur van haar kamer zat. 'De vrouw zei tegen mijn moeder dat ze zo'n mooie gouden armband had en dat het jammer was dat er een deukje in zat. Ze maakte de armband van mijn moeder los en bood aan de armband door haar man te laten maken en hem daarna terug te brengen. Toen ze weg was, drong het pas bij mijn moeder door dat dit foute boel was.' 

Bewakingscamera al sinds eind oktober kapot

De dochter van het slachtoffer zegt 'behoorlijk nijdig' te zijn dat de bewakingscamera van De Valentijn al sinds eind oktober kapot is. Daardoor zijn er geen beelden van de verdachte. De medewerkster van De Valentijn die de vrouw heeft gezien en kort heeft gesproken, heeft haar herkend van een foto die door de politie is verspreid in de Oldebroekse zaak. De dievegge heeft opvallend grote ogen, aldus de dochter van het slachtoffer. Ze hoopt dat nieuwe berichtgeving en het verspreiden van de foto leidt tot het oppakken van de vrouw. 'De emotionele waarde is bij oude mensen gigantisch, omdat het vaak een tastbare herinnering is aan een overleden echtgenoot.'Deel dit artikel: