98-jarige wil naar haar olifant

OTTERLO - De 98-jarige Nederlands-Hongaarse kunstenares Judith Laqueur-Révész, maker van de Italiaanse olifant voor prins Bernhard, komt ondanks negatief doktersadvies naar Otterlo volgende week.

Ze zal dan in het Nederlands Tegelmuseum de expositie rondom de 'Gelukkige Olifant (L'Élefante Felice)' openen. Het museum is bijzonder blij dat de dame op hoge leeftijd zo graag naar Nederland komt voor de expositie waar haar werk centraal staat.

Op dit moment is het tegelmuseum druk bezig met het vinden van een expert die het kunstwerk van keramiek in reliëf kan terug brengen naar de oorspronkelijke staat. Woensdagmiddag komt een kenner bekijken hoe de olifant mogelijk kan worden aangepakt. De olifant was in de muur van de villa gevestigd destijds (1960) en is overschilderd met witte kalk en deze laag zal worden verwijderd.

De gelukkige olifant is afkomstig van de vakantievilla van koningin Juliana en prins Bernhard in Porto Ercole aan de Middellandse Zee in Italië. Het werk wordt zo snel mogelijk gerestaureerd in Otterlo en museumbezoekers kunnen zelfs meegenieten van deze restauratie.

Volgende week zaterdag 9 november wordt de expositie geopend.

De documentaire 'De Gelukkige Olifant':
Meer over dit onderwerp:
Ede Cultuur
Deel dit artikel: