Nieuws

'Inwoners Rhenoy tegen komst crematorium'

RHENOY - Volgens Dorpscomité Crematorium Nee uit Rhenoy zijn 4 op de 5 inwoners van Rhenoy tegen de komst van een crematorium.
Het crematorium moet naast herinneringshuis De Einder komen, dat is gevestigd in een voormalige kerk. Het comité vindt dat een crematorium niet in een klein dorp als Rhenoy hoort. Het zou te dicht bij de huizen staan en er zou te weinig ruimte voor een rustgevende groenstrook zijn. Ook zou het veel verkeersoverlast opleveren. Het comité heeft in een week tijd 95 procent van de volwassen bevolking ondervraagd.

Gemeente en ondernemer betreuren onrust

De gemeente betreurt de onrust onder inwoners, terwijl de inhoud van de plannen nog niet breed gedeeld is. Het advies is eerst de informatieavond op 28 oktober te bezoeken. Volgens de gemeente ligt er nog geen officieel plan op tafel.
Uitvaartverzorger Dokman zal tijdens de informatieavond een toelichting geven. Volgens Dokman zijn de plannen kleinschalig en past het crematorium bij de huidige bestemming van het gebouw. Dokman is onaangenaam verrast door de actie van het dorpscomité. De ondernemer zegt dat hij nog geen kans had gekregen om zijn plannen toe te lichten. Het bleef beperkt tot een eerste gesprek met de communicatiecommisie van de dorpsraad, aldus Dokman.