Nieuws

Tweedehands zorgmiddelen in trek

GROESBEEK - Een rolstoel die niet meer wordt gebruikt, een tillift in de hoek van de kamer of een telefoon met grote toetsen die in de kast ligt? Deze spullen kunnen worden ingeleverd bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen in Groesbeek.
Inmiddels heeft de stichting het zo druk dat ze een tweede pand in gebruik hebben voor de spullen. 
De stichting knapt de gebruikte hulpmiddelen op en verkoopt deze tegen een kleine vergoeding weer door. 'Een kans voor mensen met een kleine beurs om toch eigen hulpmiddelen te kopen', aldus een medewerker van de stichting.
De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor het behoud en de creatie van arbeidsplaatsen voor mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt.

'Blij met spullen'

Wim Goossens van het Platform WVG/BTB Groesbeek is erg blij met de tweedehands zorghulpmiddelen. Fantastisch, vindt hij het: 'Had eerder moeten gebeuren. Zeker nu mensen door de bezuinigingen op de Wmo meer zelf moeten aanschaffen.'
Het Platform Wmo Voorzieningen Gehandicapten / Bereikbaarheid Toegankelijkheid en Bruikbaarheid Groesbeek (Platform WVG/BTB Groesbeek) bestaat uit een groep van vrijwilligers uit Groesbeek die de belangen behartigt van mensen met een beperking, zowel jong als oud. Op het platform kan een beroep worden gedaan als iemand hulp nodig hebt bij het aanvragen van huishoudelijke hulp, hulpmiddelen of aanpassingen aan de woning.