Apeldoorn: moeder opgepakt na dood kinderen

APELDOORN - De moeder van de twee kinderen die woensdag dood zijn gevonden in een huis in Apeldoorn is aangehouden.

De vrouw van 34 wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van het meisje van 6 en het jongetje van 8.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er iets aan de hand was in de woning aan de Van Roekelweg. De politie vond de twee dode kinderen en een gewonde vrouw, van wie later bleek dat het de moeder is. Ze is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Ze was niet zwaargewond, zegt de politie.

De vader was 's middags niet thuis. Hij is door de politie geïnformeerd over de gebeurtenissen en is opgevangen. De gemeente en Slachtofferhulp werken aan nazorg voor de familie, de scholen van de twee kinderen en andere kennissen.

Onderzoek in woning

Het team Forensische Opsporing en de recherche begonnen 's middags een onderzoek. Het huis is afgeschermd met zwarte schermen. De Van Roekelweg, een kleine straat, werd met linten afgezet. De gordijnen zijn gesloten.


Grotere kaart weergeven

Het onderzoek in de woning was 's avonds nog in volle gang. Buurtbewoners zeiden 's middags al dat in het huis een man en een vrouw met hun twee kinderen woonden. Een van de kinderen was volgens hen ernstig gehandicapt.

Een reactie van een buurtbewoner:

Burgemeester Berends geschokt

Burgemeester John Berends toont zich geschokt door de vondst van de dode kinderen. 'Gebeurtenissen als deze raken je in het hart. Het is vreselijk wat er is gebeurd', meldt hij op de website van de gemeente

'Als gemeentebestuur willen wij er nu op de eerste plaats zijn voor de directe familie, de buurt, de vrienden en de scholen van de kinderen. Die willen wij helpen daar waar dat nodig is', aldus de burgemeester in een eerste reactie.

School

Het meisje zat op openbare basisschool De Eendracht in Apeldoorn-Zuid. Directeur Ellen Mulder zei 's avonds dat ze met collega's aan het bekijken is hoe de school ermee moet omgaan. Verder wilde ze er niets over kwijt.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Politie
Deel dit artikel: