Inzamelactie Didam: 'kippenvel van alle hulp'

DIDAM - De inzamelactie voor de 2 jongens uit Didam, die vorige week door een explosie hun ouders verloren, is een groot succes.

Dat zegt initiatiefnemer Harry Derksen. 'Ik word overstelpt met telefoontjes van mensen die willen helpen.'

Het vrijstaande huis van het gezin werd door de ontploffing compleet verwoest. Het team dat de hulp voor de 17- en 19-jarige jongens coördineert, wil een woning voor hen bouwen, naast het huis van hun tante. 

'Telefoon roodgloeiend'

Mensen melden zich volgens Derksen massaal aan om te helpen. 'Ik word constant gebeld door mensen die dingen toezeggen. Ik heb mijn telefoon vandaag al twee keer moeten opladen. Het is geweldig, ik krijg elk moment van de dag kippenvel. Echt super!' Ook de gemeente Montferland, waar Didam onder valt, verleent alle medewerking. 'We hadden bij de gemeente om 6 stembussen gevraagd om mee te collecteren en dat was geen probleem.'

'Jongens hebben helemaal niets meer'

Derksen benadrukt dat de inzamelactie hard nodig is, want de jongens hebben helemaal niets meer. 'Ze hebben 2 dagen in hun sportkleding rondgelopen. Die hadden ze aan toen ze hoorden van het drama.' Volgens de initiatiefnemer van de actie geven veel mensen geld en huisraad en bieden bedrijven hun diensten aan.

Vrijdag worden de ouders van de jongens in besloten kring gecremeerd. Er zijn zo'n 300 mensen uitgenodigd. De familie is al jaren lid van paardenverenigingen en daarom worden ze uitgeleid met tientallen paarden.

Meer over dit onderwerp:
Montferland
Deel dit artikel: