Weer stroom in Apeldoorn en Hoog Soeren

APELDOORN - Delen van Apeldoorn en Hoog Soeren hebben tweede kerstdag een kleine 3 uur zonder stroom gezeten.

Liander meldde een stroomstoring in het 10.000-volt-net. Dat is het netwerk dat de wijkcentrales voedt. Hierdoor was er niet alleen in de huizen geen stroom, maar brandde ook de straatverlichting niet.

'Stroomstoring door kapotte waterleiding'

Volgens medewerkers van Liander had de stroomstoring te maken met een grote waterleidingbreuk in de Regentesselaan in Apeldoorn. Daardoor kwam er in delen van Apeldoorn geen water uit de kraan. Rond 10.30 uur lukte het Vitens de kapotte leiding af te sluiten. Daarvoor werden 13 afsluitkranen dichtgedraaid. Rond 18.00 uur had iedereen weer water.

'Niet naar de familie'

Een omwonende kwam er donderdagmorgen achter dat hij geen stroom en water had. Bovendien stond de straat blank, waardoor zijn uitrit was geblokkeerd. 'We kunnen niet met de auto naar de familie en we kunnen geen bezoek ontvangen', zei hij. Door de leidingbreuk was er zand weggespoeld de straat op. De buurtbewoner schat dat het gat dat daardoor is ontstaan, 2 à 3 kuub groot is.


Hotelgasten in het donker

Gasten van Charme Hotel Oranjeoord zaten donderdagochtend ook in het donker. 'Helemaal niets doet het', zei een woordvoerster van het hotel, dat deze kerst helemaal vol zit. 'Dan moet je improviseren. Gelukkig hebben we een cooker, dus we hebben wel thee. We hebben gezellig overal kaarsjes aangestoken, dus wat dat betreft heeft het ook wel wat.'

Foto boven: Flickr/Cayusa

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: