Nieuws

Bijeenkomst voor personeel de Bijenkorf

ARNHEM - In Hotel Haarhuis in Arnhem hield FNV Bondgenoten woensdagavond een bijeenkomst voor het personeel van de Bijenkorf in die stad.
De medewerkers werden bijgepraat over de gevolgen van de sluiting en over het sociaal plan.
Het filiaal in Arnhem gaat met ingang van 1 januari dicht, net als de vestiging in Enschede. De winkels in Den Bosch, Groningen en Breda sluiten in het voorjaar van 2016 de deuren. Vooral in de regio Arnhem zorgde dat voor veel commotie, zowel onder consumenten als in de politiek. Een actie op Facebook leverde ruim 8000 likes op.

Klein aantal aan de slag in andere filialen

Bij de Bijenkorf in Arnhem werken 100 mensen in vaste dienst. Niels Suijker van FNV Bondgenoten denkt dat slechts een aantal van hen bij andere filialen aan de slag kan. 'Voor het overgrote deel van de mensen zal het betekenen dat het dienstverband bij de Bijenkorf eindigt.'
De winkel in de Ketelstraat zit er sinds 1975. Er is al een nieuwe huurder: Primark, een kledingzaak die zeer populair is onder meisjes en jonge vrouwen.

Flagship stores

De winkels die openblijven (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen) worden opgewaardeerd tot flagship stores. In deze steden gaat de Bijenkorf onder meer nieuwe merken aan het assortiment toevoegen, de service verbeteren en fors verbouwen. De filialen die dichtgaan, zijn hier volgens de directie niet geschikt voor. Het gaat om een combinatie van factoren, zoals de locatie, het verzorgingsgebied en het pand zelf.