Disco stopt onbeperkt drinken-actie

ARNHEM - De Arnhemse discotheek The Level stopt met het aanbieden van onbeperkt drinken voor een vast laag bedrag.

De manager zegt dat hij een waarschuwing van de gemeente Arnhem heeft gekregen.

De discotheek loopt kans de vergunning kwijt te raken bij incidenten of overlast. Hoewel de actie niet illegaal is, wil The Level dat risico niet nemen.

De actie waarbij meisjes iedere donderdag in augustus onbeperkt kunnen drinken voor 12,50 euro en jongens voor 15 euro zou eventueel een maandelijks vervolg krijgen. Dat gaat nu niet meer door en ook de laatste donderdag wordt afgelast.

Geen waarschuwing

De gemeente Arnhem spreekt van een 'verstandig besluit.' Maar volgens burgemeester Kaiser van Arnhem is er geen sprake geweest van een waarschuwing, omdat het wel is toegestaan wat de ondernemer doet. Wel heeft de gemeente gezegd dat ze bij overmatig drankgebruik moet handhaven. 'Het mag in Arnhem, maar het gaat wel om heel jonge mensen en de ondernemer heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Dat is wat we de ondernemer hebben willen meegeven; er is geen sprake geweest van een waarschuwing.'

Iriszorg juicht het besluit om te stoppen met de goedkope drank toe. De organisatie wijst op de verantwoordelijk van de horeca en vindt dat de The Level met de actie een verkeerd signaal afgeeft.


Deel dit artikel: