Nieuws

Arnhemse brug op mok Starbucks Nijmegen

NIJMEGEN - Op een mok van Starbucks in Nijmegen staat een verkeerde afbeelding.
Op deze drinkbeker staat namelijk niet de foto van de Nijmeegse Waalbrug maar van de John Frostbrug in Arnhem.

Starbucks geeft de Nijmeegse mok uit sinds de Vierdaagse. Ook Arnhemse exemplaren zijn sinds kort in omloop.
In een reactie zegt een woordvoerder van Starbucks op de hoogte te zijn van de fout. 'In het geval van de Nijmeegse mok erkennen we dat er geen accurate weergave van de brug te zien is. We bieden onze excuses aan voor de verwarring', meldt hij.
Starbucks bekijkt of er een nieuwe mok kan worden ontworpen. In de tussentijd stopt de koffieketen met de productie van Nijmeegse bekers. 'We zoeken uit hoe dit heeft kunnen ontstaan', zegt de woordvoerder.

Arnhemmer verzamelt Starbucksbekers

Gedeon Noordzij uit Arnhem is fervent verzamelaar van mokken van Starbucks. 'Ik ben daar in oktober vorig jaar mee begonnen', zegt hij. 'Ik heb er nu 98, gisteren kocht ik de laatste, de mok uit Arnhem.'
De Arnhemmer heeft de drinkbeker uit Nijmegen ook al, maar de fout viel hem pas woensdag op. 'Tja, ik herken de Nijmeegse Stevenskerk niet op de mok', lacht Noordzij. 'Er zijn ruim 300 bekers van Starbucks, ik denk niet dat ik ze allemaal in handen krijg.'

Mok uit Honolulu

Door onder meer te ruilen hoopt de Arnhemmer zo ver mogelijk te komen. Zo heeft hij een mok van een vestiging van Starbucks in Honululu op Hawaï.