Bedrijf Nijmegen krijgt eigen zwerfafval bezorgd

NIJMEGEN - Personeelsleden van een bedrijf in de Nijmeegse binnenstad werd dinsdagochtend verrast door een hoop afval voor de deur.

Hun eigen afval. Met een grote poster erboven met de tekst: 'jullie hadden dit gewoon moeten opruimen!".

De tekst komt van Nijmegenaar Jeroen van Deelen die zondagavond op een Waalstrandje bij Nijmegen zijn hond uitliet en de medewerkers van het Nijmeegse bedrijf tegenkwam. Die hadden een feestje op het strand. Van Deelen kletste gezellig wat met ze en maakte ze erop attent wel al het afval van de barbecue op te ruimen. "Ik heb ze zelfs nog een grote afvalzak gegeven." Maandagavond kwam hij er weer en was het één grote bende. 

'Signaal voor bewustwording'

Jeroen van Deelen: "Als ik hier met de hond wandel neem ik wel vaker zwerfafval mee, maar gisteravond had ik meer dan vier zakken vol en toen dacht ik 'ja, dit gaan ze gewoon op de stoep krijgen'. Om een signaal af te geven voor hun bewustwording, want dit kan gewoon niet." 

'Geen excuses of goedmaakactie'

Het bedrijf wilde niet met Omroep Gelderland praten, maar wel met Van Deelen.  "De leidinggevenden die ik sprak zeiden dat zij eerder weg zijn gegaan zondagavond en hun personeel erop aan zullen spreken dat ze het op hadden moeten ruimen. Ik had gehoopt op excuses en een goedmaakactie, bijvoorbeeld het strand een keer schoonmaken, maar dat zat er niet in."

Het bedrijf is actief in fondsen werven voor goede doelen.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: