Vragen over asbestvervuiling Elst

ELST - GroenLinks in Elst heeft het college van B en W vragen gesteld over de ernst en omvang van een vervuiling met asbest in de buurt van het station.

Die vervuiling zou gevolgen kunnen hebben voor de volksgezondheid en de voortgang van het bouwproject Elst Centraal, zegt de partij.

Die heeft bij de provincie Gelderland stukken opgevraagd over de vervuiling. Die wordt als 'spoedeisend' beoordeeld en moet vóór 2015 zijn aangepakt.

Volgens GL liggen op het terrein aan de Aamseweg onder meer twee hopen met asbesthoudend materiaal dat mogelijk is gedumpt.

'Terrein gewoon toegankelijk'

Het terrein waar de vervuiling is gevonden, grenst aan het parkeerterrein naast het station. Waar het asbest vandaan komt is niet bekend, zegt fractievoorzitter Langeveld van GL. Het kankerverwekkende spul zou ook in de grond zitten.

De partij wil van het college van B en W weten waarom de gemeenteraad niet over de vervuiling is ingelicht. Ook wil de partij meer weten over de kosten die de vervuiling met zich meebrengt.

Daarbij gaat het onder meer over de gevolgen voor het bouwproject Elst Centraal. Dat zou na de zomer starten en voorziet onder meer in de bouw van een parkeergarage en de nieuwbouw van het gemeentehuis.

Deel dit artikel: