OM in beroep in zaak dode baby

ARNHEM - De ouders van de Arnhemse baby die in 2010 na 8 maanden stierf, moeten toch verder worden vervolgd wegens mishandeling van hun kind.

Dat vindt het Openbaar Ministerie.

Het OM heeft beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem dat de strafzaak van de baan moest. Volgens de rechtbank misleidde het OM de verdachte moeder uit Ede (22) en vader uit Arnhem (23).

Het OM installeerde eerst bij de opa en oma van de baby afluisterapparatuur en maakte daarna pas de uitslag van de sectie bekend. Door de apparatuur konden de reacties geregistreerd worden. De rechtbank vindt dat zulke misleiding niet bij een eerlijk proces hoort.

OM: geen bewuste misleiding

Het OM stelt dat het sectierapport niet bewust is achterhouden en dat de ouders niet bewust zijn misleid. Ook benadrukt het OM dat een onderzoeksrechter toestemming had gegeven om afluisterapparatuur te plaatsen. Meer toelichting geeft het OM niet om het hoger beroep niet te beïnvloeden. Het is nog niet bekend wanneer de zaak bij het gerechtshof in Arnhem dient.

Al snel onder de blauwe plekken

Baby Jairo zat al snel na zijn geboorte onder de blauwe plekken, zagen getuigen en artsen. In augustus 2010 werd het jongetje onwel naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed.

De ouders werden een maand later opgepakt. Zij gaven verklaringen voor de verwondingen die volgens deskundigen niet kunnen kloppen. Uit sectie bleek dat het jongetje twee gebroken beentjes, een gescheurde darm en een dodelijke buikinfectie had. Dat moet zijn veroorzaakt door stompend geweld.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: