Honderden varkens komen in vlammen om in Aalten

AALTEN - Ongeveer 350 varkens zijn in de nacht van woensdag op donderdag omgekomen door een brand in een stal aan de Gendringseweg in Aalten.

Het gaat om een nieuwe stal, die net was opgeleverd.

De stal werd volledig verwoest. De dieren hadden volgens de brandweer geen schijn van kans. 'De brand sloeg het dak al uit aan de voor- en achterkant. Er was niets meer aan te redden', vertelde een woordvoerder.

Boerderij behouden gebleven

Brandweerlieden probeerden vervolgens de naastgelegen boerderij voor de vlammen te behoeden. Het huis stond op slechts 4 meter van de brandende stal maar kon behouden blijven, evenals een andere schuur waar meer dan 200 varkens in stonden. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond.

Er werden ruim 50 brandweerlieden ingezet. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Drukke nacht voor de brandweer

Ook in Toldijk was een grote brand op een boerderij. Een leegstaande woonboerderij aan de Hoogstraat ging in vlammen op. De brand in Toldijk begon rond 1.30 uur. De brand in Aalten ongeveer een kwartier later.

Het gebeurt vaker dat dieren omkomen bij een schuurbrand. Zo'n brand heeft een grote impact op de boer en op zijn gezin. Dat zegt Henk Heusinkveld uit Aalten, die augustus vorig jaar 300 varkens bij een brand verloor.

Meer over dit onderwerp:
Aalten Nieuws
Deel dit artikel: