AOC Oost Doetinchem niet blij met trekkers op school

DOETINCHEM - Leerlingen van AOC-Oost in Doetinchem kwamen vrijdagmorgen met de trekker naar school.

Sinds twee jaar houdt een groepje scholieren jaarlijks een trekkerdag op school. Locatiedirecteur Vijn van AOC-Oost was niet erg gelukkig met de komst van zoveel tractoren. In eerste instantie verbood hij het, omdat het volgens hem gevaarlijk is voor de omgeving en de school zelf. Ook staat het schoolreglement het niet toe.

De leerlingen hebben hierop in de buurt gevraagd of bewoners bezwaar hebben tegen de komst van de trekkers. Volgens de leerlingen reageerde de buurt overwegend positief. "Van alle buurtbewoners die wij zijn langs gegaan kregen we te horen dat zij het super leuk vonden. Zelfs was het tegenovergestelde waar, de buren wilden geïnformeerd worden om zelfs plaatjes te kunnen schieten. "

Politie ingeschakeld

Locatiedirecteur Vijn van AOC-Oost had inmiddels geregeld dat de leerlingen de trekkers op de parkeerplaats bij school kunnen parkeren. Hij deed een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de jeugd. Ook heeft hij de politie geïnformeerd, zodat die kon toezien op de veiligheid. "En als leerlingen zich toch niet houden aan de afspraken of bijvoorbeeld alcohol drinken, treffen we gelijk maatregelen. En bij drank schakelen we de politie in", aldus Vijn.

De jongeren die vrijdag met de trekker naar school kwamen, zijn in het bezit van een trekkerrijbewijs en over het algemeen gewend aan het rijden op een tractor. Ook mag zo'n voertuig op alle wegen, behalve op snelwegen of als het anders aangegeven is.

Toch content

AOC Oost is achteraf gezien toch content met de actie. De school gaat evalueren of ze volgend jaar wel groen licht gaat geven.

Meer over dit onderwerp:
Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: