Budgetkoken met weggegooid voedsel

MAURIK - Chef-kok Folker Tieleman uit Beusichem ging woensdagmorgen in Maurik langs de deuren op zoek naar een keuken om te budgetkoken.

Hij bereidde op basis van restjes in een willekeurige koelkast een voedzame maaltijd.

Daarmee wilde Tieleman een statement maken tegen alle voedsel die weggegooid wordt. Vaak is er van de restjes nog een goede maaltijd te maken.

Chef-kok Folker Tieleman

Dat bewees Tieleman uiteindelijk bij Davina. Uit de ingrediënten in haar koelkast maakte de chef-kok in een handomdraai de 'Lazy sandwich'. Folker Tieleman is eigenaar van de Kook-Salon in Beusichem.

 “Lazy sandwich”

Recept (2 personen)

3 sneetjes maisbrood (of brood naar keuze)
4 plakjes brie
4 plakjes bacon
1 peer
6 cherry tomaatjes

1 eetlepel “heksenkaas”

4 plakjes komkommer

Een deel van de ingrediënten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de peer en bak deze goudbruin in de koekenpan met wat roomboter

Leg de bacon, tomaatjes en het brood voor ca. 3 minuten in de oven.
Beleg de eerste snee met brie, bacon en dan de peer en doe dit ook bij de volgende laag.

Besmeer de bovenste laag met 'heksenkaas' en daarop komkommer. Zet de tomaatjes vast met een prikker en snij de sandwich diagonaal doormidden.

Serveer direct.

Meer over dit onderwerp:
Buren
Deel dit artikel:

Reageren