Nieuws

Hoogleraar tegen megawinkelcentrum Ressen

RESSEN - De komst van een megawinkelcentrum bij Ressen ten noorden van Nijmegen veroorzaakt leegloop van winkels in de hele regio van Arnhem-Nijmegen en de Overbetuwe.
De binnensteden van Arnhem en Nijmegen zouden door de komst van het winkelcentrum verpauperen. Dat zegt hoogleraar Cor Molenaar bij TV Gelderland.
De gemeente Nijmegen wil grootschalige detailhandelwinkels, zoals witgoed en meubelzaken, in het gebied hebben, omdat dat het winkelaanbod in de binnenstad van Nijmegen zou aanvullen.
De hoogleraar pleit ervoor dat de provincie de regie in handen neemt en de positie van het huidige winkelbestand juist versterkt. 
"De binnenstad van Arnhem zal veel verder verpauperen dan de afgelopen jaren al is gebeurd en hetzelfde gaat gebeuren met Nijmegen en dat tast de leefbaarheid van het hele gebied aan". 

Reactie wethouder Jeene

Volgens de Nijmeegse wethouder Bert Jeene is er een markt voor grootschalige winkels, zo zou uit onderzoeken blijken. Hij erkent wel dat er een risico is voor de binnenstad, maar daarom is er ook bijvoorbeeld een minimale grootte voor winkels in het plan opgenomen van 1000 vierkante meter.
Jeene zegt dat hij begaan met de binnenstad, maar wil de discussie over de bouw van het winkelcentrum wel aangaan en alle mogelijkheden onderzoeken. Want als het plan niet doorgaat kost dat 17 miljoen euro, al zou dat geen doorslaggevend argument zijn. "Het is een nagenoeg duivels dilemma", aldus de wethouder.