Nieuws

Conflict Vitens en ecowijk De Teuge loopt op

Conflict Vitens en ecowijk De Teuge loopt op
De strijd tussen bewoners van de mislukte ecowijk De Teuge in Zutphen en waterbedrijf Vitens zal waarschijnlijk bij de rechter moeten worden uitgevochten.
ZUTPHEN - De strijd tussen bewoners van de mislukte ecowijk De Teuge in Zutphen en waterbedrijf Vitens zal waarschijnlijk bij de rechter moeten worden uitgevochten.
Dat verwacht Vitens.
De warmtevoorziening in de wijk werkt niet goed. Om bewoners tegemoet te komen, heeft Vitens hen een nieuwe ketel en 3750 euro aangeboden. Maar zij gaan hier niet op in, omdat ze het hele schadebedrag vergoed willen zien. Vitens heeft de bewoners eind vorige week een brief gestuurd waarin wordt aangegeven dat ze nog een maand de tijd hebben om op het aanbod in te gaan. De bewoners stappen liever niet naar de rechter, maar zien voorlopig geen andere oplossing.
Vitens vindt dat ze een genereus bod heeft gedaan en vindt bovendien dat ze niet als enige verantwoordelijk is voor het falen van de voorzieningen in de wijk. In De Teuge staan 200 woningen. Die worden momenteel met behulp van een dieselgenerator warm gestookt.

Selectie eerdere berichtgeving: