Barneveld: fractievoorzitter SGP stapt op

BARNEVELD - Fractievoorzitter Gerard Schotanus van de SGP in Barneveld heeft zijn functie per direct neergelegd.

Ook is hij op staande voet ontslagen als locatiemanager van het Van Lodenstein College in Barneveld.

Volgens Schotanus maken ernstige problemen in de relationele sfeer en op het werk het hem onmogelijk om de komende tijd goed te functioneren. De SGP-fractie zegt met ontsteltenis kennis te hebben genomen van Schotanus' verklaring en zo snel mogelijk een nieuwe fractievoorzitter te gaan zoeken. De SGP is met 8 zetels de grootste fractie in de raad van Barneveld.

Reactie school

Een woordvoerder van het Van Lodenstein College, een reformatorische school, wil niet zeggen waarom Schotanus maandag is ontslagen. Dit om 'mensen niet te beschadigen'. Hij bevestigt wel dat dezelfde dag ook een ander personeelslid is ontslagen. Of de zaken met elkaar te maken hebben, wil hij niet zeggen.

Volgens de woordvoerder heeft het personeel bedroefd en verslagen gereageerd. Alleen mensen die nauw met hem samenwerkten, krijgen te horen wat er precies is gebeurd. 'Dat is nodig voor de verwerking', aldus de woordvoerder. Schotanus werkte ruim 20 jaar op het Van Lodenstein College.

De verklaring van Schotanus:

Gisteren heb ik burgemeester dr. J.W.A. van Dijk geïnformeerd dat ik mijn raadslidmaatschap van de gemeenteraad van Barneveld beëindig. De reden van mijn besluit is dat ik in verband met werk- en relationele omstandigheden mijn activiteiten als lid van de gemeenteraad in het algemeen en als fractievoorzitter van de SGP Barneveld in het bijzonder, de komende periode niet op een kwalitatieve, betrokken en effectieve manier kan uitvoeren. De omstandigheden van dit moment laten mij geen andere keus dan terug te treden uit de gemeenteraad van Barneveld. Ik heb de fractie van de SGP inmiddels over mijn besluit geïnformeerd.

G.S. Schotanus

Meer over dit onderwerp:
Barneveld Politiek
Deel dit artikel: