AGOVV failliet: zeven vragen en antwoorden

APELDOORN - Het faillissement van de Apeldoornse voetbalclub AGOVV is vrijdag definitief geworden.

Zeven vragen en antwoorden:

1. Vraag: wat betekent dit voor de competitie?

Antwoord: AGOVV, maar dan alleen de betaald voetbal-afdeling, wordt direct uit de competitie      genomen. De wedstrijden van AGOVV worden als niet-gespeeld beschouwd. De tegenstanders die gewonnen hebben van AGOVV raken die punten kwijt.

De stand in de Jupiler League zal veranderen, maar de behaalde periodetitels van MVV Maastricht en Sparta Rotterdam komen niet in gevaar.

2. Vraag: wat betekent het faillissement voor de schuldeisers?

Antwoord: er wordt een curator aangesteld die gaat bepalen wie welk bedrag terugkrijgt. Probleem is dat de Belastingdienst de grootste schuldeiser is en vóór alles en iedereen gaat. De vraag is dus of en hoeveel er overblijft voor bijvoorbeeld de cateraar.

3. Vraag: wat betekent het faillissement voor de spelers?

Antwoord: die zitten per direct zonder baan maar zijn ook transfervrij. De veel scorende spits Godee  staat in de belangstelling van PEC Zwolle en De Graafschap. Voor de andere spelers kan het moeilijk worden om snel weer aan de slag te komen.

       

      

4. Vraag: wat zijn de gevolgen voor het overige personeel?

Antwoord: die staan op straat, zonder enige sociale of financiële regeling.

5. Vraag: hoe zit het met de amateurtak van AGOVV?

Antwoord: die blijft buiten het faillissement, maar zit zelf ook in financieel zwaar weer. Zo zouden de amateurs nog geld tegoed hebben van de failliete betaald voetbal-organisatie.

6. Vraag: en de seizoenkaarthouders?

Antwoord: die staan als laatste in de rij van de 'schuldeisers'.

7. Vraag: en het stadion? Is dat niets waard dan?

Antwoord: Het stadion is in handen van de vereniging AGOVV. Die heeft de grond en het stadion enkele jaren geleden van de gemeente overgenomen voor 50.000 euro. De gemeente wil complex wel terugkopen, maar niet voor het bedrag dat de vereniging voor ogen staat. Die denkt aan een grondprijs die vergelijkbaar is met die van de dure woonwijk Berg en Bos. De gemeente denkt daar anders over: is het bestemmingsplan heeft de grond een (goedkopere) sport- en geen (dure) woonbestemming. 


Sportpark Berg en Bos Apeldoorn AGOVV


Meer over dit onderwerp:
Agovv
Deel dit artikel: