Nieuws

'Wethouder in Wijchen zat fout'

'Wethouder in Wijchen zat fout'
De Wijchense wethouder De Bruijn had niet op eigen houtje moeten onderhandelen met een gezin dat moest worden uitgekocht voor de aanleg van een rotonde bij de Schoenaker en de Woeziksestraat.Dat concludeert de Rekenkamercommissie die onderzoek heeft gedaan naar de gang van zaken rond de aanleg van de rotonde.
WIJCHEN - De Wijchense wethouder De Bruijn had niet op eigen houtje moeten onderhandelen met een gezin dat moest worden uitgekocht voor de aanleg van een rotonde bij de Schoenaker en de Woeziksestraat.Dat concludeert de Rekenkamercommissie die onderzoek heeft gedaan naar de gang van zaken rond de aanleg van de rotonde.
Donderdagavond kregen de raadsleden toelichting bij het rapport.

Wethouder wilde overleg zelf vlot trekken

Omdat de onderhandelingen tussen ambtenaren en het gezin dat moest wijken voor een rotonde vastliepen, bood de wethouder aan om zelf het overleg vlot te trekken. Tegen het advies van zijn ambtenaren in. De vertegenwoordiger van het gezin was een oud-fractiegenoot van de wethouder.

Gezin kreeg bijna 4 ton meer

Omdat er bij de onderhandelingen verder geen ambtenaren aanwezig waren en er bijna 4 ton meer is betaald dan de gemeente aanvankelijk wilde betalen, kan de schijn van belangenverstrengeling zijn gewekt, aldus de onderzoekers van de Rekenkamercommissie.
Of de wethouder politieke consequenties moet trekken uit het rapport blijkt op 31 januari als de gemeenteraad daarover debatteert.