Nieuws

Brand verwoest scholencomplex Arnhem

Brand verwoest scholencomplex Arnhem
Een scholencomplex aan het Breezandpad in Arnhem is in de oudejaarsnacht door brand verwoest.
ARNHEM - Een scholencomplex aan het Breezandpad in Arnhem is in de oudejaarsnacht door brand verwoest.
Het gaat om een gebouw in de wijk Elderveld waarin vier basisscholen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang zijn ondergebracht.
Het gaat om de scholen De Kringloop, De Blinkert, Cosmicus en De Troubadour, peuterspeelzaal De Rakkertjes en BSO Het Klavertje. Volgens omwonenden stonden juffen huilend bij het gebouw te kijken. De Arnhemse brandweer kreeg assistentie van korpsen uit de regio.  
Burgemeester Pauline Krikke was ter plaatse. "Mijn hart bloedt. Dit zet oud en nieuw in een ander daglicht", aldus Krikke.

Eén school totaal verwoest, enorme schade

Beeld van de ravage bij daglicht
Volgens een woordvoerder van de brandweer is een derde van het complex van 80 bij 100 meter verloren gegaan. Basisschool De Kringloop is volledig is de as gelegd. "Het is heel triest", zegt de directeur van de school. "Het is vooral erg voor de kinderen die hun veilige en vertrouwde omgeving kwijt zijn." Op De Kringloop zitten 340 leerlingen
In de verre omgeving was de rook te zien. De omliggende huizen liepen geen gevaar. De melding van de brand kwam rond 1.30 uur binnen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens de directeur van een van de scholen zou het gebouw over twee weken worden geopend na een opknapbeurt. 
Sporthal Elderveld, aan dezelfde straat, werd tijdelijk nat gehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Het sein brand meester werd rond half vijf gegeven.

Zie ook: