Google houdt geen rekening met nieuwe stadsbrug

NIJMEGEN - De route via de nieuwe stadsbrug De Oversteek bij Nijmegen kan nog niet worden gevonden via de navigatie van Google Maps.

Volgens Google worden nieuwe routesuggesties wel doorgevoerd, maar dan moeten gebruikers die wel zelf aangeven. Google heeft hiervoor een speciale website.


 

Zolang mensen dus niet zelf aangeven dat dit moet worden aangepast, zal de navigatie weggebruikers via de oude Waalbrug of de A50 leiden. Online op de brug rondkijken kan ook nog niet, Google zal Streetview nog veel later aanpassen. Op dit moment rijden er in Nederland geen auto's rond om Streetview te updaten.

De nieuwe stadsbrug werd het afgelopen weekend feestelijk geopend en is gebouwd om de reistijd tussen Oosterhout en Lent met Nijmegen-west en Weurt met minuten te verkorten.

De gemeente Nijmegen heeft in de aanloop naar de opening van de brug met alle leveranciers van routeplanners contact gehad over de komende verandering. Nijmegen denkt dat Google Maps en andere providers snel de routeplanners zullen aanpassen.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: