Stationsgebied Dieren wordt voor miljoenen verbouwd

RHEDEN - De gemeente Rhedentrekt 9,5 miljoen euro uit om het stationsgebied van Dieren te verbouwen.

Het is onderdeel van Traverse Dieren, het plan dat de verkeersoverlast rond het dorp moet verminderen. De gemeenteraad wil maandelijks op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rond de Traverse en het Stationsgebied.

De gemeente gaat ervan uit dat de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu in december besluiten om respectievelijk 4,5 miljoen en 1,75 miljoen euro bij te dragen aan het plan. 

Harderwijkerweg-Hoflaan (illustratie gemeente)

Bij het station moet een parkeergarage met twee lagen komen voor 350 auto's, ook worden er 1000 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. Een voetgangersbrug moet het noorden en zuiden van het dorp met elkaar verbinden, maar daarvoor geldt een ander traject. ProRail werkt de plannen voor de brug uit, de gesprekken daarover lopen nog.

Hart van Dieren

Het project kent een lange voorgeschiedenis. In 2007 strandde het project Hart van Dieren. Het plan was toen om de provinciale weg verdiept aan te leggen en het spoor via een tunnel te laten lopen. Die plannen bleken te prestigieus. Ook was er een tekort van 40 miljoen euro.

Begin 2016 moeten de werkzaamheden aan het gebied rond het station zijn afgerond. De tunnelbak in Dieren moet er in 2018 liggen. Het project Traverse Dieren kost 96,7 miljoen euro.

Meer over dit onderwerp:
Rheden Verkeer Politiek Nieuws
Deel dit artikel: