Vragen over nieuw Vrijheidsmuseum

NIJMEGEN - De provinciale politiek heeft nog veel vragen over de haalbaarheid van een nieuw Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen.

Dat bleek woensdagavond bij een debat over het uittrekken van 2 ton voor een onderzoek naar het Vrijheidsmuseum door Provinciale Staten.

'We willen een tweede Floriade of Orientalis voorkomen', zei SP-Statenlid Peter de Vos. Dinsdag maakte hij al bekend dat hij wil dat er een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek komt naar de haalbaarheid van een nieuw museum.

Consequenties

De gemeenten Renkum en Groesbeek maken zich zorgen over de consequenties voor de bestaande oorlogsmusea (Airborne en Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945). De gemeente Renkum stuurde hierover een brief naar de provincie. En waarnemend burgemeester Harry Keereweer sprak dinsdagavond in bij het debat. Ook is hij bang dat er nu niet meer wordt geïnvesteerd in het opknappen van het Bevrijdingsmuseum.

2 ton

Woensdag 11 december bij de Provinciale Statenvergadering zal blijken of de provincie 2 ton wil uittrekken voor een haalbaarheidsonderzoek voor het Vrijheidsmuseum. Het onderzoek kost in totaal 6 ton.

Meer over dit onderwerp:
Provincie Nieuws
Deel dit artikel: