Pestervaringen Didam 'in strijd met werkelijkheid'

BEUNINGEN - Het verhaal van Jeffrey Arenz uit Beuningen over zijn ervaringen met pesten op een middelbare school in Didam is 'in strijd met de werkelijkheid'.

Dat zegt de oud-directrice van de school. Zij kan Arenz' verhaal dat hij daar is gepest en in het bijzijn van 'Meester Paul' in de klas in elkaar is geslagen 'niet bevestigen'.

'Wat hij zegt kan ik niet bevestigen en is in strijd met de werkelijkheid', zegt de directrice tegen de website DeJaap.nl. Arenz zou een vreselijke tijd hebben gehad op het Symbion, een middelbare school in Didam. Hij zat zes jaar geleden op het individueel voortgezet onderwijs, waar de eerste 2 jaar vmbo-onderwijs gegeven wordt. In hetzelfde gebouw zat een afdeling voor praktijkonderwijs.

'School was alert op pesten'

Volgens de vrouw heeft Arenz haar nooit benaderd toen hij gepest werd en zou nooit in elkaar geslagen zijn voor de klas. 'We namen erg veel maatregelen: er was een zorgcoördinator, de mentoren waren ook buiten schooltijd telefonisch bereikbaar. De mentor van Jeffrey is met een collega bij Jeffrey thuis geweest en sprak daar met hem over pesten. Het pesten is zelfs in Jeffrey zijn klas besproken en de mentor had veel contact met Jeffrey. Het Symbion is juist een school voor kwetsbare jongeren.'

Jeffrey is verbijsterd

Gevraagd of Jeffrey liegt zegt ze: 'Het kan zo zijn dat hij het zo ervaren heeft. Het is een gekwetste
jongen, die zich erg ongelukkig voelde.' Jeffrey zelf is verbijsterd: 'Nu is voor mij de bom gebarsten, mijn oude school waar ik werd gepest doet net of er niets is gebeurd. Hoe enorm ver kan een school gaan!'

Gerelateerde artikelen:Meer over dit onderwerp:
Beuningen
Deel dit artikel: