Nieuws

Grote controle op camping Kerkdriel

KERKDRIEL - Bij een grote controle op camping Maaszicht in Kerkdriel zijn tot nu toe drie auto's en vier caravans afgevoerd van mensen die belastingschulden hebben.
Ook zijn mensen meegenomen naar het bureau die boetes hadden openstaan. 

Vordering van een ton

Uitschieter was een vordering van 100.000 euro van de Belastingdienst. Een deel daarvan werd gevorderd door een stacaravan in beslag te nemen. Daarnaast zijn nog 4 stacaravans en 7 auto's in beslag genomen en voor 28.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.
Ook zijn twee mensen aangehouden. Een van hen had twaalf vonnissen op zijn naam staan.
Zo'n 70 medewerkers van onder meer de gemeente, de politie, de sociale dienst en de belastingdienst zijn rond 4.30 uur het terrein opgegaan omdat er veel mis zou zijn.
Er werd volgens burgemeester Dick de Cloe tot de actie besloten omdat het vermoeden bestond dat veel mensen er permanent wonen, terwijl dat niet mag. Ook zouden er bedrijven zijn gevestigd (zogenoemde postbusfirma's) en zouden er buitenlandse werknemers zijn ondergebracht. Het ging om zo'n 40 adressen waar mogelijk iets niet in orde zou zijn.

Wel wat irritatie, maar geen problemen

Alle toegangswegen werden afgesloten. Iedereen die het terrein wilde verlaten, werd gecontroleerd. Volgens de burgemeester zorgde dat voor wat irritatie, maar iedereen werkte wel mee.
Burgemeester Dick de Cloe komt tijdens een persconferentie met de eerste resultaten.
De camping werd tot veiligheidsrisicogebied uitgeroepen, zodat bijvoorbeeld mensen preventief konden worden gefouilleerd en auto's konden worden opengemaakt.

Beheerder voelt zich overvallen

Campingbeheerder Michael van Deurzen voelde zich overvallen door de actie. Hij werd rond 5.00 uur uit zijn bed gebeld. "Het voelt als een messteek in de rug", aldus Van Deurzen. "Ik denk niet dat het verstandig zou zijn geweest om twee weken van tevoren te melden dat we komen", reageert De Cloe.
In september bleek al dat de brandveiligheid op het terrein niet in orde is. De eigenaar kreeg de opdracht voor 1 april voor goede blusvoorzieningen te zorgen en de camping moet beter toegankelijk worden voor hulpdiensten.