Maasdriel: meer controle op permanente bewoning recreatieparken

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel gaat periodieke controles houden op permanente bewoning van recreatieparken.

De parkbeheerders moeten bijhouden wie er verblijft.

Dat volgt op de evaluatie van twee grote acties in november vorig jaar op recreatiepark Maaszicht in Kerkdriel en op 4 juni op camping Heerewaarden.

Daar werd onder meer gecontroleerd op illegale woonsituaties en sociale, administratieve en fiscale fraude. Ook werden openstaande boetes geïnd. Iedereen die de camping op of af wilde, moest zich legitimeren.

Kritiek Ombudsman

De Nationale Ombudsman uitte kritiek op het preventief fouilleren tijdens de actie. De gemeente en de politie blijven erbij dat rechtmatig is gehandeld en hebben dat de Ombudsman laten weten. Wel zeggen gemeente en politie dat ze 'procedurele leerpunten ter harte hebben genomen'.

Vlak nadat de Ombudsman met de kritiek kwam, zeiden de politie, het OM en de gemeente al dat ze de acties terecht vonden. Daarbij werd gewezen op talrijke incidenten op en rond de A2 in de gemeente Geldermalsen, de vele inbraken in het gebied en gevoelens van onveiligheid bij de inwoners. In het geval van de camping in Kerkdriel was er volgens gemeente, OM en politie ook een veiligheidsrisico, onder meer vanwege '12 vuurwapengerelateerde meldingen' die aan het adres van de camping waren te koppelen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: