Resten Britse soldaat gevonden bij Bemmel

BEMMEL - In een weiland ten noorden van Bemmel zijn de stoffelijke resten van een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog geborgen.

Het veldgraf werd bij toeval ontdekt tijdens de aanleg van een sloot, maakte het ministerie van Defensie donderdag bekend.

De soldaat is waarschijnlijk gesneuveld in de nadagen van de Operatie Market Garden, denkt de Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL). Hij behoorde vermoedelijk tot de 50e Northumbrian Infanteriedivisie.

In september en oktober 1944 leverden deze grondtroepen rond Bemmel zware gevechten met de Duitsers. Die voerden een tegenaanval uit op het geallieerde bruggenhoofd ten noorden van Nijmegen.

Onderzoek in laboratorium

De Britse autoriteiten zijn op de hoogte gesteld van de vondst. De stoffelijke resten worden onderzocht in het BIDKL-laboratorium in Soesterberg. Hier zal worden geprobeerd de identiteit van de soldaat te achterhalen.

Vorige maand werden op de Ginkelse Heide bij Ede ook al de resten van een Britse soldaat gevonden. Ook hij sneuvelde tijdens de Operatie Market Garden.

Foto: ministerie van Defensie

Meer over dit onderwerp:
Lingewaard
Deel dit artikel: