Opvallende reacties op schilderij Jolink

ARNHEM - Het omstreden Wilders-schilderij van de Achterhoekse zanger Bennie Jolink maakt veel los.

Het doek waarop de zanger van Normaal Wilders afbeeldde naast Anders Breivik en Adolf Hitler lokt veel reacties uit op internet.

Bij het nieuwsbericht op de website van Omroep Gelderland werden in een paar uur tijd ruim 180 reacties geplaatst. In de meeste werd de actie van Jolink zwaar bekritiseerd: 'Ik vind dit veel te ver gaan! Het getuigd van een mateloze onbeschoftheid. Te schandelijk voor woorden', werd er onder meer geroepen. Maar een enkeling reageerde positief op het schilderij. 'Mooi staaltje van vrijheid van meningsuiting. Knap geschilderd!', aldus een aantal reacties.

Resultaten poll

Op de stelling 'Jolink had het schilderij niet mogen maken' was woensdagochtend al ruim 800 keer gereageerd. Rond het middaguur was 48 procent het met de stelling eens en 52 procent oneens.

Op het schilderij staat Geert Wilders lachend afgebeeld naast Adolf Hitler en de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. De cd-boekjes bij het nieuwe album van Normaal met daarin het omstreden Wilders-schilderij zijn bij de Duitse drukkerij Optimal vernietigd.

Reacties op social media

Deel dit artikel: