Jolink nieuwsgierig naar reactie Wilders

HUMMELO - Zanger Bennie Jolink van de Achterhoekse band Normaal heeft een schilderij gemaakt waarop PVV-leider Geert Wilders lachend staat afgebeeld naast Adolf Hitler en de Noorse massamoordenaar Anders Breivik.

Op de achtergrond zijn een hakenkruis en kruizen op graven te zien. Volgens Jolink is er een duidelijk verband tussen de drie mannen, zo zei hij in een interview met Omroep Gelderland. Wilders is volgens Jolink gevaarlijk door de groepen waar hij zich op richt te "ontmenselijken".

 

Poll

Protest tegen populisme

Jolink heeft ook een politiek betoog geschreven voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september, zoals hij eerder ook al eens deed. Deze keer neemt hij vooral stelling tegen het "hand over hand toenemende populisme". Vooral Geert Wilders moet het ontgelden: "Als je op die trieste Venlose Blondie stemt ben je een grote stomkop", aldus Jolink. Verder hekelt hij bijna alle politieke partijen. Jolink denkt zelf op D66 te stemmen.

Ook op het nieuwe album van Normaal, Halve Soul Helemaal Høken, haalt de band uit naar de Nederlandse politiek. Het album verschijnt op 7 september en is verbonden aan een theatertour. Bij de voorstellingen zijn reproducties te koop van de schilderijen die getoond worden.

Wilders: te walgelijk voor woorden

PVV-leider Wilders heeft laten weten dat hij het schilderij afschuwelijk vindt: "Te walgelijk voor woorden", zei hij dinsdagmiddag. Bennie Jolink zegt dat hij wel een persoonlijke reactie van Wilders en de PVV zou willen.

Gerelateerde berichtgeving

Deel dit artikel: