Personeel verpleeghuis Arnhem:werkdruk te hoog

ARNHEM - Medewerkers van verpleeghuis Altenova in Arnhem stellen dat de werkdruk zo hoog is dat de kwaliteit van de zorg er bij inschiet.

Dat staat in een petitie die het personeel dinsdag aan de Raad van Bestuur overhandigde.

Altenova is een onderdeel van de Arnhemse zorginstelling Pleyade. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had Altenova vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld omdat de zorg onvoldoende was. Er was te weinig personeel. En het personeel dat er was, was niet deskundig genoeg. Het verscherpt toezicht is in januari opgeheven.

Abvakabo FNV opende in april een meldpunt voor misstanden in de zorg. Er kwamen ook meldingen binnen over Altenova. "We zagen dat soms op een avond drie mensen werkten, van wie stagiaires en een niet-gediplomeerde, op 20 bewoners staan. Dat kun je niet maken", aldus een woordvoerder van de vakbond.

Volgens hem verbetert er vaak veel in de periode dat een instelling onder verscherpt toezicht staat, maar gaat het weer mis als dat verscherpt toezicht is verdwenen. "Dat zie je ook bij Altenova. De zorgwerkers hebben daar last van. Ze kunnen niet die zorg geven die ze willen."

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is benieuwd naar de petitie en wil bekijken of er misschien actie moet worden ondernomen.


Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: