Eis moord A73: 20 en 23 jaar cel

ARNHEM - Tegen een 32-jarige man uit Lith is donderdag in hoger beroep 20 jaar cel geëist voor de moord op de A73 bij Nijmegen.

Zijn 41-jarige oom uit Ooijen hoorde 23 jaar gevangenisstraf eisen. Dit is gelijk aan de eerdere uitspraak van de rechtbank.

De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Hans van Geenen uit Oss, in september 2008. De auto waarin hij en een vriend reden, werd doorzeefd met kogels. De vriend bleef ongedeerd.

Beveiligers met kogelwerende vesten fouilleerden het publiek, net als maandag toen de zaak ook diende.

Van Geenen werd na een lange achtervolging doodgeschoten. De twee verdachten ontkennen dat ze iets met de zaak te maken hebben en gingen daarom in beroep. Volgens de rechtbank gaven ze leiding aan een criminele organisatie die zich bezighield met grootschalige wietteelt en het witwassen van geld. Van Geenen zou zijn geliquideerd vanwege ruzie over geld.

Advocaat: OM niet-ontvankelijk verklaren

De advocaat van de twee verdachten wilde het Openbaar Ministerie maandag niet-ontvankelijk laten verklaren door het hof. Dat heeft te maken met het feit dat de mannen vier weken geleden hals over kop werden overgeplaatst naar een andere gevangenis. Ze mochten geen spullen meenemen en daardoor zouden de twee zich niet goed hebben kunnen voorbereiden op hun verdediging. Het hof wees het verzoek af.

Wapens de gevangenis binnensmokkelen

Volgens het OM zijn de twee verdachten overgeplaatst, omdat er een anonieme tip was binnengekomen dat ze wapens en munitie de gevangenis wilden laten binnensmokkelen.

Het hof doet op 6 juli uitspraak in deze zaak.

Tweets van onze verslaggever

Selectie eerdere berichtgeving:

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren