Gezin in Malden de dupe van vloerisolatie Nuon

MALDEN - Er zijn meer gevallen van gezondheidsklachten na vloerisolatie met purschuim, aangebracht door energiebedrijf Nuon.

In het tv-programma Nieuwsuur  kwam vrijdagavond een geval in Malden aan bod. De betrokken bewoners hebben al ruim een jaar een conflict met de energiemaatschappij. Eerder zei Nuon dat er slechts één klacht was binnengekomen. In de uitzending zegt commercieel directeur Roddenhof dat er zes klachten zijn binnengekomen. Die hebben betrekking op stank. Volgens hem heeft het gezin in Malden een geurklacht ingediend.  

Situatie onhoudbaar voor zwangere bewoonster

De bewoners lieten in maart vorig jaar hun huis isoleren door Nuon. De vrouw was destijds zwanger en kreeg het na de isolatie benauwd en last van jeuk. Na enkele dagen werd de situatie onhoudbaar en trok ze bij haar schoonouders in. Sindsdien heeft de Maldense niet meer thuis geslapen, omdat de klachten aanhielden.

Onderzoek: alle isolatiemateriaal moet weg


Er volgde een onderzoek waaruit bleek dat alle isolatiemateriaal verwijderd moet worden. Na maandenlang getouwtrek bood Nuon aan dit voor de bewoners te doen, op voorwaarde van geheimhouding. Hier gingen de bewoners niet op in.

In de uitzending sprak commercieel directeur Erik Roddenhof van Nuon van een 'drama.' Hij zegt de situatie snel te willen oplossen. Elke nieuwe vloerisolatie wordt voortaan gecontroleerd door een onafhankelijke partij. 

NUON heeft naar eigen zeggen inmiddels bij 1 miljoen huizen een dergelijke isolatie toegepast.

Deel dit artikel:

Reageren