'Veroordeling scooterdrama kon wel'

NIJMEGEN - De twee verdachten van het scooterdrama in Nijmegen hadden wel degelijk veroordeeld kunnen worden voor doodslag, zegt de Nijmeegse strafrechtdeskundige Van der Staak.

De twee gingen dinsdag in hoger beroep vrijuit voor doodslag omdat voor het hof in Arnhem niet duidelijk was wie van de twee de scooter bestuurde tijdens de dollemansrit die de 50-jarige Arnhemmer Mario van der Geijn het leven kostte. Beide verdachten wezen elkaar aan als degene die reed.

De twee hebben samengewerkt, dus is er aansprakelijkheid voor beiden, aldus Van der Staak. 'Ze beraamden samen de overval en vluchtten samen, dus is niet belangrijk wie wat deed.'

De twee wilden het Belvoir Hotel overvallen, maar gingen ervandoor toen ze de politie in de gaten kregen.

De twee kregen wel straf voor het voorbereiden van een overval en misdragingen op de Eerste Hulp van het Radboudziekenhuis.

Op de website van Omroep Gelderland wordt voornamelijk met onbegrip op de uitspraak van het Arnhemse hof gereageerd.  Het hof zelf spreekt ook van een 'onbevredigend vonnis'.

Het Openbaar Ministerie (OM) zal alles op alles zetten om het scooterdrama als cassatiezaak voor de Hoge Raad te brengen. Dat liet het OM dinsdag weten, na een volgens justitie teleurstellende
uitspraak van het gerechtshof.


Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: