Evacuees brand Tiel nog niet thuis

TIEL - De mensen die vrijdagavond uit de binnenstad van Tiel geëvacueerd zijn vanwege een grote brand, mogen op zijn vroegst dinsdag weer in hun huizen.

Dat zegt de beheerder van het appartementencomplex.

De grote uitslaande brand die vrijdagavond woedde bij een beddenspeciaalzaak in het centrum van Tiel, heeft grote schade aangericht. Nadat het sein ‘brand meester’ was gegeven, is de brandweer met twee ploegen nog tot zaterdagochtend bezig geweest met nablussen. Waardoor de brand ontstond is nog niet bekend.

Enorme rookontwikkeling

Door de enorme rookontwikkeling trok de brand veel bekijks van kermisgangers. Ook in de wijde omgeving was de rook te zien. Via Burgernet zijn bewoners geïnformeerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer heeft bij de bestrijding van de brand onder andere ondersteuning gekregen van de korpsen van Geldermalsen, Culemborg, Neerijnen en Beneden-Leeuwen.

Bewoners opgevangen

Tientallen bewoners zijn voor de veiligheid geëvacueerd en mochten hun huizen vrijdagnacht nog niet in. De gemeente Tiel heeft voor hen een opvangmogelijkheid gecreëerd in café De Waterpoort. Zo'n vijftien mensen maakten gebruik van die mogelijkheid. Daarnaast bracht een aantal gedupeerden de nacht door in het plaatselijk hotel. 

Asbest vrijgekomen bij sloop

De gemeente Tiel heeft laten weten dat er bij de zaterdagochtend gestarte sloopwerkzaamheden asbest is vrijgekomen. Dit asbest wordt door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Stichting Salvage, een samenwerkingsverband van de verzekeraars, inventariseert de schade.
Meer over dit onderwerp:
Brand Tiel
Deel dit artikel:

Reageren