Veel verkeershinder Velperbroek dit weekend

ARNHEM - Rijkswaterstaat waarschuwt voor veel verkeershinder rond knooppunt Velperbroek bij Arnhem dit weekend.

Dat heeft te maken met de verbreding van de A12.

Deel Pleijroute afgesloten

Het verkeer vanaf stadion GelreDome en vanuit de wijk Presikhaaf kan niet richting knooppunt Velperbroek rijden. Vanuit Nijmegen kunnen automobilisten beter omrijden via de A50 en de A12. Vanuit Zutphen en Velp is het niet mogelijk om de Pleijroute op te rijden.

Het verkeer vanuit de Liemers, Zutphen en Velp moet door de Arnhemse binnenstad of via de A50 richting het zuiden rijden. In het centrum van Arnhem worden de stoplichten afgesteld, zodat het verkeer sneller door de stad rijdt. Ook vanuit de wijk Presikhaaf is het niet mogelijk om richting het Velperbroekcircuit te rijden richting de Pleijroute.

Automobilisten vanuit de Liemers kunnen niet het Velperbroekcircuit oprijden. Voor de richting Zutphen moeten zij omrijden via Doesburg.

Op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens kan het verkeer gewoon doorrijden.

Korting op treinkaartje

De werkzaamheden starten op vrijdagavond om tien uur en duren tot maandagochtend vijf uur. Als alles volgens planning verloopt, is de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek vanaf maandag 14 mei verbreed van twee naar drie rijstroken. Treinreizigers krijgen dit weekend korting op de trajecten vanuit Arnhem naar Doetinchem en Zutphen.

Afgelopen weekend golden dezelfde maatregelen. Toen viel het mee met de verwachte verkeerschaos.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Verkeer
Deel dit artikel:

Reageren