Celstraf voetballer Fränkel opgeschort

DOETINCHEM - De Graafschap-voetballer Purrel Fränkel verblijft niet meer in de cel.

Dat heeft De Graafschap dinsdagmiddag bevestigd. Eerder op de dag stuurde de advocaat van de linksback, Marjolein van Leeuwen, een korte verklaring naar de media over wat er is gebeurd.

Fränkel zat sinds zondag vast, omdat hij in mei 2010 auto heeft gereden terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Waarom zijn rijbewijs werd ingevorderd, is nog onbekend.

Niet alleen boete

De 35-jarige verdediger moet 15 dagen zitten, maar op verzoek van zijn advocaat is de straf vanaf dinsdag tijdelijk opgeschort. De duur van de opschorting is nog onbekend. Fränkel was in februari bij verstek veroordeeld tot betaling van een boete en 15 dagen gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat meende Fränkel dat hij met het betalen van de boete aan zijn verplichtingen had voldaan. Hij moest echter ook zijn celstraf nog uitzitten en werd zondagochtend in Amsterdam door de politie opgepakt.

De verdediger kwam in 2009 ook al in opspraak toen hij tijdens een dopingcontrole werd betrapt op drugsgebruik. Hij had het verboden middel cannabis gebruikt. De Graafschap schorste de speler toen voor een maand. Waarschijnlijk is de linksback bezig aan zijn laatste seizoen in de eredivisie.

Meer over dit onderwerp:
De Graafschap
Deel dit artikel: