Celstraf voor overval op videotheek Velp

VELP - Een man van 32 uit Duitsland is veroordeeld tot 9 maanden cel, omdat hij op 8 september vorig jaar een videotheek in Velp heeft overvallen.De man sloeg de medewerker van de zaak aan de Hoofdstraat diverse keren met gebalde vuist tegen het hoofd.

Hij voegde hem dreigend de woorden "Gib mir das geld" toe. De man wist uiteindelijk ruim 150 euro uit de kassa te halen. Ook nam hij een pakje sigaretten weg. Kort na de overval is de man aangehouden. Op het politiebureau heeft hij ook nog een arrestantenverzorger geslagen.

Bekende van de politie

De man komt oorspronkelijk uit Portugal. Hij verhuisde als tiener met zijn moeder naar Duitsland. De man komt diverse keren voor in de systemen van de Portugese en Duitse politie, onder meer wegens overvallen en huisvredebreuk. Het is niet duidelijk of hij daarvoor is veroordeeld.

Uit onderzoek blijkt dat de man aan schizofrenie lijdt en dat hij verslaafd is aan cannabis, cocaïne en alcohol. Onderzoekers raden aan hem na afloop van zijn straf over te dragen aan de gezondheidszorg in Duitsland.

Meer over dit onderwerp:
Rheden Criminaliteit
Deel dit artikel:

Reageren