De Graafschap niet meer laatste na zege

DOETINCHEM - De Graafschap is van de laatste plaats af na een 3-0 zege op De Vijverberg tegen FC Utrecht, de eerste thuiszege na negen nederlagen.De eerste kans was voor de thuisclub, Jan-Paul Saeijs kopte naast.

Verder was het nauwelijks gevaarlijk voor beide doelen. De impasse werd doorbroken toen Cummins een simpele voorzet van Saeijs losliet en Rydell Poepon kon van dichtbij de score openen. Na dat cadeautje werd De Graafschap wat slordiger, maar het ongeïnspireerde Utrecht deed daar weinig mee. De beste kans was voor Duplan, maar Yves De Winter was paraat.

Na rust drong Utrecht serieus aan, Schut was gevaarlijk met een kopbal. De Graafschap werd teruggedrukt tot in het eigen strafschopgebied. Maar toch werd het 2-0 via een kopbal van Michael de Leeuw, waarbij Cummins er weer niet best uitzag. De Graafschap oogde bevrijd en een inzet van Vermouth werd door Bulthuis nog net van richting veranderd. Na een uitstekende voorzet van Vermouth verzuimde invaller Gregoor Breinburg het duel definitief te beslissen. Hij schoot over. En ook Vermout zelf had nog een aardige poging. Het slappe Utrecht was alleen gevaarlijk via een klutsbal van de Nijmeegse spits Demouge en een kopbal van Schut. Na een prachtige combinatie met Poepon schoot De Leeuw De Graafschap definitief in veilige haven.

De Winter; J.Jansen, Saeijs, (A. Jansen), Wormgoor, (van de Pavert), Fränkel; Rose, (Breinburg), Meijer, El Hassnaoui, Vermouth; De Leeuw, Poepon.Meer over dit onderwerp:
De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren