Geen nieuwe aangiftes leraar 'Groessen'

GROESSEN - Een 55-jarige Arnhemse leerkracht van de Joannesschool in Groessen is op non-actief gesteld.

Volgens de gemeente Duiven zijn er gegronde aanwijzingen dat hij "grensoverschrijdend onzedelijk gedrag jegens leerlingen heeft vertoond".

Twee aangiften
Volgens burgemeester Zomerdijk gaat het om een 11-jarige jongen uit de bovenbouw van de basisschool en om een 14-jarige oud-leerling. De eerste deed vorige week maandag aangifte, de ander donderdag. Wat er zou zijn voorgevallen, wil Zomerdijk niet zeggen. Het onderzoek loopt nog. De burgemeester sluit niet uit dat er meer aangiftes binnenkomen. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd. Het onderzoek kan nog weken duren.

Geen commentaar
De leraar wil niet reageren. Een verslaggever van Omroep Gelderland is bij de man aan de deur geweest, maar hij wilde haar niet te woord staan.

Disciplinaire maatregel
De man kreeg in 2009 al een disciplinaire maatregel opgelegd voor een vergelijkbaar incident. Ouders hadden een klacht tegen de man ingediend, zegt de Stichting Confessioneel Onderwijs R'-IJssel waar de school onder valt. Er zou sprake zijn van "onzedelijk gedrag". Hij kreeg toen een officiële waarschuwing. De man is sinds 1981 werkzaam in het onderwijs.

Handbalcoach
De man is ook actief bij SC Groessen, waar hij handbalcoach is. De club heeft hem verzocht voorlopig niet te komen.

Besloten bijeenkomst
Ouders en leerlingen zijn dinsdagavond tijdens een besloten bijeenkomst geïnformeerd. Volgens Zomerdijk gebeurde dit in een "rustige sfeer", maar waren er wel emoties.

Scholen ingelicht
Scholen voor voortgezet onderwijs in de omgeving van Duiven zijn ook ingelicht, evenals scholen waar de man eerder werkte.

Meer over dit onderwerp:
Duiven Onderwijs
Deel dit artikel: