Nieuws

Einde De Pers voorkomt meer ontslagen

Einde De Pers voorkomt meer ontslagen
Bij Wegener zouden mogelijk meer banen zijn verdwenen, als het bedrijf door zou zijn gegaan met het uitgeven van De Pers.
NIJMEGEN - Bij Wegener zouden mogelijk meer banen zijn verdwenen, als het bedrijf door zou zijn gegaan met het uitgeven van De Pers.
Dat zegt voorzitter Rob Vunderink van de centrale ondernemingsraad. Wegener kondigde onlangs aan 300 tot 350 banen te schrappen.
De Pers bestaat sinds 2006 en verschijnt op 30 maart voor het laatst. Wegener geeft De Pers sinds 2009 uit; de krant was vanaf het begin verlieslijdend.
De uitgever van onder meer De Stentor en De Gelderlander moet voor het mislukken van het krantenavontuur een afkoopsom van 45 miljoen euro betalen aan de oprichter van De Pers, Marcel Boekhoorn uit Bennekom.
"Onder Wegener-collega's bestaat waardering voor de Pers, maar er is geen bereidheid daarvoor te betalen met de eigen baan", aldus cor-voorzitter Vunderink.
De reorganisatie bij Wegener is volgens de directie nodig door dalende advertentieinkomsten. Er loopt volgens Vunderink een intern onderzoek "om te onderzoeken of de advertentiemarkt inderdaad zo slecht is".