Nieuws

Ruzie rond Meinerswijk escaleert

Ruzie rond Meinerswijk escaleert
Woonbootbewoners in Arnhem voelen zich de dupe van een ruzie tussen de gemeenteraad en projectontwikkelaar Phanos.De projectontwikkelaar heeft plannen met de Stadsblokken en Meinerswijk, maar zegt dat hij door de gemeente wordt tegengewerkt.
ARNHEM - Woonbootbewoners in Arnhem voelen zich de dupe van een ruzie tussen de gemeenteraad en projectontwikkelaar Phanos.De projectontwikkelaar heeft plannen met de Stadsblokken en Meinerswijk, maar zegt dat hij door de gemeente wordt tegengewerkt.
Daarom heef hij de woonbootbewoners laten weten dat die hun ligplaats verliezen. Ook wil de projectontwikkelaar een stokje steken voor evenementen, zoals Free Your mind, Dancetour en het vuurwerk op Koninginnedag.
De gemeenteraad voelt zich onder druk gezet door Phanos over de invulling van de plannen. De projectontwikkelaar op zijn beurt voelt zich aan het lijntje gehouden door de gemeente. Volgens een PvdA-raadslid wil Phanos zijn gelijk halen over de ruggen van de woonbootbewoners en wordt de gemeente voor het blok gezet.
De wethouder gaat proberen om de problemen met de projectontwikkelaar op te lossen.