Carnavalsrel in Land van Maas en Waal

ALPHEN - Na het zien van de carnavalsoptochten in het Land van Maas en Waal heerst er bij veel mensen ontevredenheid over de nieuwe regels.Sinds dit jaar mag er in de optocht geen harde muziek meer worden gedraaid.

Veel publiek vond de feeststoeten in bijvoorbeeld Alphen, Maasbommel en Beneden-Leeuwen daardoor saai en zonder sfeer. Veel jongeren hebben al aangegeven dat ze door de nieuwe regels volgend jaar niet meer meedoen aan de optochten in het Land van Maas en Waal.

De politie onderzoekt een incident, afgelopen weekend, waarbij een controleur zou zijn belaagd door feestvierders. Ook zouden er vernielingen zijn aangericht aan zijn huis.

Om de tafel

Burgemeester Luciën van Riswijk van Druten gaat na carnaval met de jeugd om de tafel zitten om de nieuwe regelgeving rond de optochten te evalueren.

Volgens Van Riswijk wordt er alleen door de jongeren veel gemopperd, maar is de gemeente erg tevreden over het carnaval in deze vorm. Deze mening wordt volgens hem gedeeld door de burgemeester van West Maas en Waal, waar de regels ook zijn aangepast.

Desondanks is Van Riswijk bereid om in gesprek te gaan met de jongeren, maar hij gaat er vooralsnog niet vanuit dat de regels volgend jaar weer worden versoepeld.


Gerelateerd nieuws:

Bekijk ook onze speciale Carnaval in Gelderland pagina. Daar zijn filmpjes van Gelderse optochten en pronkzittingen te zien, maar ook carnavalshits van dit jaar te beluisteren.

Meer over dit onderwerp:
Carnaval in Gelderland
Deel dit artikel: