Gratis parkeren bij automaten Nijmegen

NIJMEGEN - De storing aan de nieuwe parkeerautomaten die sinds 1 januari in Nijmegen staan is niet 1-2-3 voorbij, aldus de gemeente.

Daardoor is tot nader bericht het parkeren bij automaten gratis, met uitzondering van de parkeergarages.

De gemeente vraagt winkeliers en hun personeel komend weekend niet met de auto naar het centrum te komen, vanwege verwachte drukte op zaterdag en koopzondag.

De P+R-voorziening in de Waalsprong is ook gratis, om bezoekers te verleiden de auto daar te parkeren en met de bus naar het centrum te gaan. 

Wie parkeert op een plek voor vergunninghouders riskeert wel een boete, aldus de gemeente. Vergunninghouders die dichtbij huis geen plek meer kunnen vinden, mogen gratis parkeren in een parkeergarage, aldus de gemeente Nijmegen.

Bijna de helft van de 260 gloednieuwe parkeerautomaten werkt slecht of niet. Ze hebben storingen en zijn bovendien lastig te bedienen. Donderdag verschenen de eerste briefjes met 'gratis parkeren' op de automaten. 

.. daar erger je je niet aan.

De oorzaak van de problemen zou in de software liggen. Een oplossing is nog niet in zicht.

Fractievoorzitter Veldman van de VVD spreekt van een knullig probleem. 'Had dit van te voren niet getest kunnen worden? Het is leuk dat we duurzame apparatuur plaatsen (de automaten draaien op zonne-energie, red.) maar test ze dan eerst. Nu zijn de bezoekers van de stad, de parkeerders, proefkonijnen.'

Nijmegen loopt door de storing per dag zo'n 20.000 euro aan inkomsten mis, aldus wethouder Beerten. 'Als de problemen bij de leverancier liggen, dan verwacht ik dat de wethouder de leverancier daar op aanspreekt en probeert het geld terug te halen', aldus Veldman. Volgens Beerten heeft de gemeente nog niet de hele nota aan de leverancier voldaan. De gemeente heeft dus nog een stok achter de deur.

De gemeente Nijmegen over de tijdelijke regeling.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: