Van Meurs uitgejouwd vanaf publieke tribune

ARNHEM - De publieke tribune in de raadzaal van het Arnhemse stadhuis is maandagavond voor een deel ontruimd.

Er ontstond tumult tijdens de toespraak van het raadslid Martin van Meurs.

De politicus keerde maandagavond terug in de Arnhemse gemeenteraad, nadat hij zijn straf had uitgezeten voor het bezit  en het verspreiden van kinderporno. Van Meurs, die vanwege zijn veroordeling uit de partij Pro Arnhem is gezet, maakte bekend dat hij verder gaat onder de naam Nieuw Leefbaar Arnhem. 

De driemansfractie van Zuid Centraal verliet de raadzaal toen Van Meurs binnenkwam. Een raadslid van PvdA draaide demonstratief haar rug naar de politicus, toen hij zijn toespraak wilde beginnen. Van Meurs (60) is zich bewust van de weerstand tegen hem, zei hij vorige week, maar hij kan de inkomsten als raadslid niet missen.

Zo'n zestig mensen zaten op de publieke tribune waarvandaan enkele mensen begonnen te roepen: 'Meurs we slaan je beurs'. En scheldwoorden als 'pedo' en ' levenslang rijp voor een instelling' vlogen hem om de oren. Ook werden er proppen papier vanuit het publiek gegooid. Een paar mensen werd verzocht het pand te verlaten, anderen stapten zelf op. Van Meurs ging na drie kwartier ook de raadzaal uit.

Burgemeester Pauline Krikke zei na afloop: 'We worstelen er allemaal mee, maar Van Meurs heeft het wettelijke recht om zijn zetel als raadslid weer in te nemen, dat is ook democratie.'

De vergadering van de gemeenteraad is hier live te volgen.
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Politiek
Deel dit artikel: