Straaljager mogelijk in Friesland

ARNHEM - Het lijkt erop dat de Friese oudjaarsvereniging Vesuvius de straaljager van het Arnhemse Museum Vliegbasis Deelen heeft meegenomen.

Verschillende oudjaarsverenigingen in het noorden van het land voeren elk jaar een stunt uit, waarbij ze ergens een voorwerp 'stelen'. Vesuvius, een van de oudste en grootste oudjaarsverenigingen uit Friesland, ontkent noch bevestigt dat de straaljager in hun dorp Elsloo staat. Volgens vice-voorzitter Menno Boersma "moeten we afwachten tot 1 januari tot er duidelijkheid komt".

Vesuvius nam vorig jaar rond deze tijd ook het beeld 'Koningin op de Fiets' mee uit Rheden. In januari werd het weer netjes teruggebracht. De Friezen kozen destijds voor het beeld in Rheden om de gemeente Ooststellingwerf duidelijk te maken dat er een nieuw fietspad nodig was in Elsloo.

De straaljager in Arnhem verdween afgelopen weekend. De dieven hadden een briefje achtergelaten met de tekst: "Vlieg er eens uit. Tot volgend jaar".  Het gaat om een schaalmodel van een F104 Starfighter (schaal 1 op 2) van zo'n tien meter lang en enkele honderden kilo's zwaar.

Het museum heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.


Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: