Stadion De Graafschap op de tocht

DOETINCHEM - De plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor De Graafschap staan op de tocht.

De onderhandelingen over de exploitatie en risico's verkeren in een impasse. "Er is geen enkele beweging", zegt de projectleider van grondeigenaar Van Wijnen resoluut.

Een al tijden verwacht akkoord over de grondaankoop tussen bouwer BAM en Van Wijnen ontbreekt echter nog steeds. "De vastgoedmarkt staat stil. De vraag is wie risico's wil nemen en op welk moment. De partijen lopen door elkaar heen. Wij komen ook liever met een beeld dat we met De Graafschap vooruit willen, maar de situatie is gewoon lastig en vervelend", zegt projectleider Jan Nieuwenhuizen.

Ook het bestemmingsplan van het al zes jaar braak liggend terrein in Doetinchem moet nog gewijzigd worden. De bedoeling is dat op de geplande locatie onder meer ook appartementen, een school en een nieuw politiebureau komen. De grond voor het politiebureau heeft Van Wijnen overigens al verkocht.

"Maar eerst zal tussen BAM en Van Wijnen een akkoord moeten komen over de grond", mengt De Graafschap-directeur Bloemers zich in de discussie. "Dat duurt ons allemaal te lang. Maar we kunnen niets anders dan wachten. De tijd werkt inderdaad in ons nadeel. Wij kunnen als club nog groeien, maar dat kan alleen als we de faciliteiten verbeteren. Dat kan niet op de huidige plek. Onze begroting kan dus alleen omhoog, als we verhuizen. Anders komen we nooit verder", legt Bloemers de situatie uit. 

Binnenkort proberen alle partijen toch weer een stap te kunnen zetten in een goede richting. Op de rol staat een onderhoud met wethouder Drenth van Doetinchem waarbij ook de BAM en Van Wijnen zullen aanschuiven. De politiek is niet van plan de voetbalclub financieel te steunen, maar wil wel meedenken.

Doel was om het nieuwe multifunctionele stadion voor De Graafschap in augustus 2014 speelklaar te hebben. "Ik denk niet dat we dat gaan redden", aldus Bloemers.  

(foto: op dit terrein zou het nieuwe stadion moeten komen)

Meer over dit onderwerp:
De Graafschap Thuis in Gelderland
Deel dit artikel: