Nieuwe streken van Joris

KRO/NCRV presentator en zanger Joris Linssen loopt een vierdaagse wandeltocht, samen met zijn band Caramba, zonder geld, tegen de stroom in van Nederlandse rivieren. Het gaat om de Bergsche Maas, de Maas, de Waal en de Lek. Elke dag legt de 5-koppige band minstens 20 kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug en een karretje dat ze meetrekken.

De vijf amigo’s moeten eten, drinken en onderdak zien te regelen in ruil voor het spelen van hun liedjes. Aan alle mensen die ze spontaan tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: Wanneer ging u tegen de stroom in?

Met Nieuwe streken van Joris kan Joris zijn twee passies combineren: spontane televisie-interviews en zingen. Hij ervaart de gastvrijheid van de provincie wekelijks tijdens het toeren met zijn band Caramba. Dit wil hij laten zien aan de rest van Nederland. We zijn een klein land, maar wel groots in gastvrijheid en open. En trots op onze streken en gebruiken. Het prachtige landschap langs de grote rivieren in deze drie provincies vormt het decor, waarin we zien dat elk mens bijzonder is en dat iedereen een verhaal heeft.

 

KRO-NCRV-presentator Joris Linssen ontwikkelde Nieuwe streken van Joris samen met regisseur Wilfred Evers, met wie hij al jaren samenwerkt aan programma’s zoals o.a. Joris’ Showroom en Hello Goodbye.

Nieuwe streken van Joris is vanaf 5 september wekelijks om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald).